1e Jumbo Foodmarkt van België
Deze week opende Jumbo haar eerste Jumbo Foodmarkt van België in Gent. Jumbo Foodmarkt biedt klanten onder meer uitgebreide versateliers met producten uit Gent en omstreken die ter plekke kunnen worden geconsumeerd in het Foodcafé, of om mee te nemen.

Een zichtbaar fiere filiaalmanager Nico Dewaele opende de deuren van de nieuwe Jumbo Foodmarkt, in het bijzijn van Peter Isaac, directeur Jumbo België, Ton van Veen, CEO Jumbo Supermarkten en vergezeld door voormalig Jumbo-Visma wielrenner Nathan Van Hooydonck en Sofie Bracke, Gentse Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven.
Nico Dewaele: “Het is fantastisch om op deze openingsdag zoveel klanten te zien die enthousiast zijn over onze winkel. Inclusief het Foodcafé én een proefkeuken waar we diverse activiteiten zullen organiseren, biedt onze nieuwe winkel zo’n 3.000 m2 aan foodbeleving. Dat is te vergelijken met een half voetbalveld en is daarmee de grootste Jumbo winkel in België.”
De Jumbo Foodmarkt in Gent kreeg diverse versateliers, waar elke dag verse maaltijden worden bereid. De gerechten zijn ontwikkeld in het eigen Foodcollege van Jumbo. Denk hierbij aan vers bereide pizza’s, soepen en quiches, een breed assortiment grillspecialiteiten, waaronder kip aan 't spit, pulled pork of spare ribs, maar ook verschillende gegrillde groenten. Daarnaast vinden klanten er bereide broodjes, wraps en salades en verse sushi en traiteurgerechten. Er wordt er zoveel mogelijk gekookt met lokale producten uit Gent en omgeving.

Aandacht voor vers en lokaal
De nieuwe Jumbo Foodmarkt heeft meer dan 2.500 lokale artikelen uit Gent en omstreken. Met verspakketten inspireert Jumbo haar klanten om op bekende en minder bekende gerechten thuis zelf te bereiden. Maar ook om thuis gasten te verrassen, zoals met garnalen- en kaaskroketten van ’t Werfje of charcuterie en rundvleesproducten uit de ateliers van beenhouwerij De Laet & Van Haver.
Daarnaast kunnen klanten op de visafdeling terecht voor verse vis van dichtbij of genieten van een banketbakkersassortiment met typisch Belgische lekkernijen, als eclairs, taarten en Gentse neuzen van Larmuseau.
Klanten kunnen kiezen voor ‘make it, take it, eat it’: enkel de ingrediënten kopen om een recept thuis zelf te maken, een product kant en klaar mee te nemen voor thuis of onderweg; óf het product nuttigen in het Foodcafé in de winkel. Een 60-tal gasten kunnen terect in het Foodcafé.
De eerste Jumbo Foodmarkt werd in 2013 geopend in Breda in Nederland. Inmiddels heeft Jumbo 10 Foodmarkten verdeeld over Nederland en opent Jumbo vandaag dus de eerste in België. Klanten zijn er welkom van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00, ook op feestdagen.
Actueel

Bestel je exemplaar van 'De Motivatiecodex'
“Overuren? Ze willen gewoon naar huis en hun eigen ding doen”
Lees artikel

Gesprek met Carrier & Refbuster
"Tekort aan F-gassen zal wetgeving inhalen"
Lees artikel
