18.000 koekjes voor goed doel

2 min.

Weekend van de Klant
Superbuurt

Zondag 16 oktober was het Wereldvoedseldag. Buurtsuper.be schenkt 6.000 pakjes met telkens 3 Jules Destrooper koekjes aan de Sint Vincentiusvereniging Conferentie Mechelen Noord en roept haar leden op om niet-verkochte levensmiddelen te schenken aan wie het nodig heeft.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties organiseert op Wereldvoedseldag activiteiten en conferenties, waaraan ongeveer 150 landen meedoen. Ook andere (milieu-)organisaties schenken vandaag aandacht aan een gelijkere verdeling van voedsel, bijvoorbeeld door een wereldmaaltijd te serveren. 

Buurtsuper.be schenkt ter gelegenheid van de Wereldvoedseldag 50 dozen Jules Destrooper koekjes aan de Sint Vincentiusvereniging Conferentie Mechelen Noord. In totaal gaat het over 6.000 pakjes met telkens 3 koekjes. Buurtsuper.be heeft naar jaarlijkse traditie tijdens het ‘Weekend van de Klant’, dat begin oktober plaatsvond, meer dan een half miljoen van die koekjes uitgedeeld. De overschot wordt nu aan een goed doel geschonken. 

Luc Ardies, Buurtsuper.be

We willen met deze actie ook onze leden zelfstandige supermarkten en speciaalzaken oproepen om niet-verkochte levensmiddelen aan de voedselbanken of gelijkaardige organisaties te schenken.

Luc Ardies, Buurtsuper.be

Luc Ardies van Buurtsuper.be: "Heel wat buurtsupers en speciaalzaken werken al samen met lokale voedselbanken of organisaties zoals To Good To Go, en zorgen er zo voor dat niet-verkochte levensmiddelen – die nog perfect consumeerbaar zijn – terecht komen bij iemand die er nood aan heeft. Vandaag willen we dat soort acties in de kijker zetten en nog meer leden motiveren om hetzelfde te doen.” 

Luc Ardies overhandigde deze ochtend een eerste doos aan André Rottiers, Foodmaster van de Sint Vincentiusvereniging Conferentie Mechelen Noord. “Deze koekjes zijn een meer dan welkom geschenk nu Sinterklaas nadert en we  aan de vele kinderen die we steunen opnieuw mooi speelgoed, fruit en koekjes willen geven”, zei hij.

Op de foto vnlr: Marina Poortman, ondervoorzitter en André Rottiers, foodmaster van de Sint Vincentiusvereniging Conferentie Mechelen Noord en Luc ardies van Buurtsuper.be 

Gerelateerde artikels

Zelfstandige buurtsupers verkopen geschenkpapier voor goede doelen
Zelfstandige buurtsupers verkopen geschenkpapier voor 28 lokale goede doelen
VERSwinkel Ip Zilleghem Platse in de pers

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy