100% rPET bij FrieslandCampina

2 min.

Productnieuws

FrieslandCampina investeert in een rPET-lijn voor zijn vestiging in Aalter. FrieslandCampina is hiermee de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare (rPET-)flessen introduceert. De Oost-Vlaamse fabriek, die dagelijks omgerekend ongeveer 1.500.000 flessen melkdranken verwerkt, zoekt dankzij deze investering ook een 20-tal extra medewerkers.

Na de papieren rietjes en duurzamere biobased kartonverpakkingen, zet FrieslandCampina nu een nieuwe stap in zijn ambitie om verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina België

Dankzij de investering kan FrieslandCampina dit jaar al ruim 125 miljoen bestaande PET-flessen van 20% gerecycleerd plastic omzetten naar 100% gerecycleerd materiaal. Met dat volledig gerecycleerd materiaal vermijdt het zuivelbedrijf elk jaar zo’n extra 1,9 miljoen kilogram nieuw plastic.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “We kunnen de hele keten alleen verduurzamen door grote stappen te zetten in alle aspecten van onze keten, waaronder ook onze productie. We zetten in onze productielocatie in Aalter al jaren sterk in op water- en energiezuinigheid, en op duurzame verpakkingen. Na de papieren rietjes voor onze portieverpakkingen en duurzamere biobased kartonverpakkingen, zet FrieslandCampina nu met de 100% gerecycleerde PET-fles een nieuwe stap in zijn ambitie om verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050.” 

Gerelateerde artikels

Eerste groene paprika’s
Papieren vleesschaaltjes bij Delhaize
Koekjesdozen van illustratrice Inge Rylant

Actueel

Samenwerken met andere handelaars? Win-win!
Moeten slagers mondmasker dragen in hun atelier?
Heb jij de Mooiste Kaas- of Vleestoog van 2021?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy