100% Belgische honing bij Delhaize


Productnieuws

Belgische consumenten grijpen steeds meer naar biologische, verantwoorde en lokale producten. Een trend die Delhaize ook heeft opmerkt en dan met name binnen haar assortiment smeerbare producten, met honing als grote winnaar. In een korte tijd heeft de supermarktketen de populariteit van zijn honingassortiment fors zien toenemen (+27% in vergelijking met vorig jaar).

Naast bio grijpen consumenten ook meer naar Belgische producten. De supermarktketen heeft daarom de eerste 100% Belgische honing aan haar assortiment toegevoegd. Het gaat om honing van Nectarist, een jong Mechels bedrijf in volle ontwikkeling. 

Nectarist is uniek omdat het de honingconsumenten in direct contact brengt met de imkers die het ondersteunt. Bovendien is hun Belgische honing steeds zuiver en ongemengd, geoogst met een groot respect voor de honingbij. Ze kennen de afkomst van de honing en kunnen daardoor 100% Belgische honing aanbieden.

Daarnaast kunnen de consumenten ook meter of peter worden van een bijenkast en het wel en wee van de kolonie opvolgen. Op die manier wil het bedrijf niet alleen de precaire toestand van de honingbijen in de kijker zetten, maar wil het ook honing als zeer waardevol product terug onder de aandacht brengen. Delhaize zal twee honingsoorten van Nectarist aanbieden in zijn assortiment: de Belgische Zomerhoning en Balsemienhoning.

 

Gerelateerde artikels

Brood dat de zon doen schijnen
Thuisverbruik verse aardappelen: +8%
Restaurant Flavours

Lay's

Restaurant Flavours

1 min.

Actueel

De strijd om boodschappen zo snel mogelijk te leveren
Slecht jaar voor voedingsnijverheid
Flitsbezorging, de nieuwste on-demandtrend
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy