Antwerpse Delhaizeklanten en medewerkers brouwen eigen bier

Nieuws

Delhaize, Stad Antwerpen en de Antwerpse Brouw Compagnie slaan de handen in elkaar met Tournée Antwerpen om een gloednieuw bier te brouwen. Niet zomaar bier, maar bier dat zal verkocht worden ten voordele van het Berrefonds, een fonds dat ouders steunt bij het verlies van hun kind.

15 medewerkers en 20 klanten van Delhaize kregen vandaag de unieke kans om de eerste hand te leggen aan het nieuwe brouwsel. Het nieuwe bier zal vanaf juni te koop zijn in ongeveer 40 Delhaizewinkels regio Antwerpen.

Unieke samenwerking tussen klanten en medewerkers

Begin maart konden Delhaizeklanten in Antwerpen deelnemen aan de wedstrijd om brouwer voor één dag te worden. Uit meer dan 250 kandidaten  werden 20 klanten geselecteerd om, samen met 15 winkelmedewerkers van Delhaize, een dag in de brouwerij mee te draaien. De uiteindelijke winnaars werden dinsdagochtend om negen uur verwacht op de brouwerij van de Antwerpse Brouw Compagnie. Hier kregen de bierliefhebbers een theoretische opleiding bierbrouwen, die daarna in de praktijk werd omgezet.

Goed doel 2018 : het Berrefonds

Delhaize is meer dan een retailer. Met dit soort van projecten wil Delhaize ook een rol spelen in het ondersteunen van projecten die mensen hulp en ondersteuning bieden in moeilijke tijden Berrefonds is zo een project. Hun missie: steun bieden aan ouders die een kindje hebben verloren. Zij bieden ondermeer een herinneringsdoos, koesterkoffer, praatgoepen en goede nazorg om de ouders zo goed als mogelijk te ondersteunen tijdens die moeilijke periode. Sinds kort werkt het Berrefonds ook aan een aanbod voor ouders die heel plots hun kind moeten afgeven dat al wat ouder is. Dit alles doen ze door verschillende projecten uit te werken waarin het koesteren van een kindje centraal staat

Voor en door Antwerpenaren

Vanaf juni 2018 zal het nieuwe bier, gebrouwen ten voordele van het Berrefonds, verkocht worden in een 40-tal Delhaizefilialen in de regio van Antwerpen. Het bier zal te verkrijgen zijn in clips van 4x33cl en zal te koop staan voor € 5,99 per clip. Per clip zal er € 1 integraal naar het Berrefonds gaan. De ambitie is om op het einde van de rit minimum 20.000 euro te verzamelen.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2153)

Week van de bij

Nieuws

Van 31 mei tem 7 juni is het 'Week van de bij'. Ook Meli, Belgisch marktleider op de honingmarkt, steunt dit initiatief en geeft tips om de bijen te beschermen en zo te blijven genieten van hun heerlijke honing.
Lees meer ››

Groentevakman: paprika's

Nieuws

Volgens de Groentevakman van LAVA zorgt het zonnige weer momenteel voor een mooi aanbod van paprika's. Op de klok zien we ruime aantallen paprika, vooral rood en geel zijn goed vertegenwoordigd. Geel is op dit moment het voordeligst in prijs.
Lees meer ››

Steeds meer hoeveproducten in buurtsuper

Nieuws

We vroegen aan VLAM om eens te onderzoeken in welke mate de consument het aanbod van lokale hoeveproducten in de buurtsuper apprecieert. Het resultaat? Drie op vier consumenten vindt dit ronduit een goede zaak. De bevraagde consumenten geven ook enkele tips voor buurtsupers.
Lees meer ››