Nieuws ›› Alle nieuwsartikels (397)

Fusie Delhaize en Ahold wellicht eind juli afgerond

Nieuws

Supermarktketens Ahold en Delhaize rekenen erop hun geplande fusie voor eind juli te kunnen afronden. Dit hebben de beide retailers bekend gemaakt. Het is nu nog wachten op de goedkeuring door de Federal Trade Commission (FTC) van de Verenigde Staten. Dit schrijft Trends.
Lees meer ››

Verplichte Europese oorsprongsvermelding: louter protectionisme en niets te maken met voedselveiligheid.

Nieuws

De Europese Commissie gaf eerder deze week Frankrijk de toestemming om gedurende twee jaar een verplichte oorsprongsetikettering voor melk en vlees als ingrediënten in voeding 'uit te testen'. Concreet betekent dit dat bedrijven die kazen of worsten in Frankrijk produceren en daar op de markt brengen expliciet op het etiket moeten vermelden of ze Belgische melk of vlees bevatten. “Franse producenten zullen er dus alle baat bij hebben om vooral in te kopen bij leveranciers van Franse melk en vlees. En evenzeer te vrezen is dat Franse distributeurs Belgische zuivel- en vleesproducten links zullen laten liggen”, maakt Fevia zich zorgen over wat ze het 'Frans protectionisme' noemt.
Lees meer ››

Evenementen ›› Alle evenementen (6)

Dag van de Klant 2016

Ruim 1.000 buurtsupermarkten bouwen mee aan sterke imagocampagne. Op zaterdag 24 september vindt opnieuw de ‘Dag van de Klant’ plaats. De ‘Dag’ attentie bestaat dit jaar uit 3 boterwafels van Jules Destrooper. Maar er is veel meer: de ‘Dag’ wordt een hele maand campagne ter promotie van de buu...
Lees meer ››

Spar Eke officieel groentevakman 2016

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie werden de zussen Celine en Anne-Sophie Van Laecke, zaakvoerders van de Spar in Eke, op 29 juni officieel gelauwerd tot Groentevakman van het jaar. Een titel die zij een jaar lang in het vaandel mogen voeren.
Lees meer ››