Slecht jaar voor voedingsnijverheid

2 min.

Trends & innovaties

Volgens Le Soir heeft de voedingsnijverheid, als gevolg van corona, een slecht jaar achter de rug. In Wallonië is dit nog meer het geval dan in Vlaanderen.

De globale omzet in Wallonië daalde met 3,1 % t.o.v. 2019, de productie met 6,7 %, de export met 6,5 % en de investeringen met 18,5 %. In Vlaanderen zakte de omzet met 1,2 % en de export met 1 %. 

De reden voor die grotere terugval in Wallonië is dat de industrie er meer gericht is op de horeca, evenementen en catering voor collectiviteiten. Maar ook de gestegen grondstoffenprijzen doen de sector geen deugd. Daardoor zijn ze verplicht hun prijzen te verhogen.

Gerelateerde artikels

Maaltijdbezorgers boomen ook na lockdown
Thuisverbruik eieren boomt
Thuisverbruik vleeswaren + 8%

Actueel

Regels rond coronapremies zijn vastgesteld
Einde 2021 eerste zelfstandige Jumbo franchisewinkel
111 miljoen euro voor lastenverlaging lage lonen en werkgeversbijdragen
SuperMAG juni 2021

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy