Slecht jaar voor voedingsnijverheid

2 min.

Trends & innovaties

Volgens Le Soir heeft de voedingsnijverheid, als gevolg van corona, een slecht jaar achter de rug. In Wallonië is dit nog meer het geval dan in Vlaanderen.

De globale omzet in Wallonië daalde met 3,1 % t.o.v. 2019, de productie met 6,7 %, de export met 6,5 % en de investeringen met 18,5 %. In Vlaanderen zakte de omzet met 1,2 % en de export met 1 %. 

De reden voor die grotere terugval in Wallonië is dat de industrie er meer gericht is op de horeca, evenementen en catering voor collectiviteiten. Maar ook de gestegen grondstoffenprijzen doen de sector geen deugd. Daardoor zijn ze verplicht hun prijzen te verhogen.

Gerelateerde artikels

Zo vind en bind je Generation Z
Het cv is passé

Anoniem rekruteren

Het cv is passé

5 min.
De bakstenen winkel herrijst

Retailexpert Els Breugelmans ziet geen Apocalyps

De bakstenen winkel herrijst

3 min.

Actueel

“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy