Inspiratietrip Metropoolregio Rijn-Ruhr

2 min.

Events

Op 26 en 27 september 2023 trekt Buurtsuper.be naar de metropoolregio Rijn-Ruhr. In dit economische knooppunt bezoeken we, samen met onze partners Wanzl, Carrier en Smeva opvallende retailconcepten die uitblinken op vlak van energie-efficiëntie, digitalisering en/of design.  

De metropoolregio Rijn-Ruhr is een van de grootste metropoolgebieden in de EU en ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland. Het gebied omvat 7.000 km² en er wonen meer dan 10 miljoen mensen. Daarmee is het het dichtstbevolkte deel van Duitsland. De belangrijkste steden in dit gebied zijn Keulen, Düsseldorf en Essen.

In deze steden bezoeken we op dinsdag 26 en woensdag 27 september 2023, samen met onze partners Wanzl, Carrier en Smeva opvallende retailconcepten die uitblinken op vlak van energie-efficiëntie, digitalisering en/of design.  

Locaties & concepten

Alvast een greep uit de concepten die we willen bezoeken: 

De Edeka-winkels zijn grote supermarkten die zelfstandig worden uitgebaat. De ondernemers krijgen veel ruimte om binnen de Edeka-formule hun eigen accenten te leggen. Een mooi voorbeeld van hoe franchise er in de toekomst kan uitzien - www.edeka.de

  • E-Center Gerdes (Moers-Utfort): Italien nach Hause holen, zo omschrijft de familie Gerdes hun nieuwe Frische-Centers supermarkt. De vestiging ligt tegenover het regionale hoofdkantoor van Edeka en krijgt dus alle aandacht van de regionale directie van deze marktleider in Duitsland. 
  • Edeka Hundrieser (Essen): Edeka franchiser Hundrieser spreekt over ein kleines Architektur-Juwel en uiteraard willen we dit juweel bezoeken. Het is alleszins een zeer mooie winkel die werd gerealiseerd in samenwerking met Kinzel Architectures.
  • E-Center Paschmann (Mülheim aan de Ruhr): hier heeft ondernemer Paschmann zijn Essthetik-concept en lage prijzen strategie geïmplementeerd. Voor het ontwerp en design werkte hij samen met zijn vaste designpartner Shop2 uit Düsseldorf. 

Rewe City (Keulen): de eerste kassaloze winkel van Duitsland is vorig jaar in mei geopend in het centrum van Keulen. Rewe is met deze high end store gestart als hybride supermarkt op 200 m2. De Rewe City heeft een assortiment van 2000 artikelen - www.rewe.de

Akzenta (Heiligenhaus): Akzenta, een dochter van Rewe, is vorig jaar maart met een nieuw versmarkt-concept gekomen. In deze pilot van de nummer twee op de Duitse markt is er veel aandacht voor gastronomie, met onder andere een wijnbar en een 'culinaire schatkamer'. 

Würth (Mülheim of Troisdorf): deze doe-het-zelf werkt volgens een 24/7 concept. Hier combineren ze fysieke openingsuren met langere openingstijden én een kassaloze winkel - www.wuerth.de

De definitieve lijst van te bezoeken winkels en locaties wordt tijdig gecommuniceerd. Onze partners brengen voorafgaand nog een persoonlijk bezoek aan de verschillende winkels en kiezen de meest interessante concepten voor ons uit. 

Praktisch

Praktisch

Datum: 26 en 27 september 2023

Vertrek: Antwerpen, Brussel of Leuven (exacte vertrekplaats wordt tijdig bekend gemaakt). We doen alle verplaatsingen met een luxe autocar. 

Prijs: € 650 pp, inclusief alle maaltijden, overnachting en ontbijt 

Inschrijven: via mailtje aan info@buurtsuper.be

Let op: inschrijven kan tem vrijdag 23 juni 2023! 

Inschrijven

Gerelateerde artikels

Inspiratietour Lokale producten 2**editie
VOLZET - Inspiratietrip Lissabon
Denk vroeger aan later

UNIZO & Integraal vzw

Denk vroeger aan later

3 min.

Actueel

Coöperatie Hoogstraten strikt Sven Ornelis als ambassadeur
Hoe Albert Heijn volgens insiders met verlies verkoopt
Brussel gaat systeem van statiegeld mee opzetten
cover-supermag-april-2023-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy