Bezoek Lourdon en HACCP & Voedselveiligheid

3 min.

Events
Speciaalzaak

Met het project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ wil Buurtsuper.be zaakvoerders van voedingsspeciaalzaken verenigen en inspireren. 

Kies jij ook voor de meerwaardeklant die vooral kwalitatieve en lekkere producten weet te appreciëren? Zie jij het zitten om je ervaringen en kennis uit te wisselen met collega’s die dezelfde ambities koesteren? Dan is dit project iets voor jou! 

De eerstvolgende thema-avond vindt plaats op maandag 27 maart 2023 in Brasschaat. 

We brengen eerst een bezoekje achter de schermen van Lourdon: kaas en delicatessen. Daarna zullen onze voedseladviseurs Veronique Bert en Ann Wayenberg je onderdompelen in HACCP & Voedselveiligheid voor speciaalzaken. Na hun korte toelichting volgt een uitgebreide vragenronde en ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers. We sluiten de avond af met lekker diner bij restaurant B-Nut. 

Lourdon: kaas en delicatessen

Lourdon is een kaasspeciaalzaak, gerund door Anja Faes en haar gepassioneerd team. Ze hebben aandacht voor aanverwante, liefst lokaal gemaakte producten. Eerlijk gemaakte kwaliteitsproducten zijn een must. Het assortiment kazen en delicatessen is kwaliteitsvol, gevarieerd en geïnspireerd op de wensen en verwachtingen van de klanten.

Lourdon werkt toekomstgericht aan haar groei, op professioneel en menselijk gebied. Ze investeren daarom in een goed georganiseerde onderneming en kiezen daarbij voor de meest doeltreffende technieken.  

Meer info via www.delicatesse-lourdon.be 

HACCP & voedselveiligheid

Regelmatig zijn er vanuit Europa nieuwe richtlijnen rond etikettering, allergenen, ingrediëntenvermelding … Buurtsuper.be leden hebben recht op een gratis jaarlijks bezoek van één van onze experten. Ze komen bij je langs, nemen de jongste wijzigingen door en nemen een pak werk uit jouw handen. Zij zorgen er ook voor dat jouw medewerkers helemaal mee zijn met de wetgeving en dat jouw winkel op die manier de eerstvolgende controle van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) met glans doorstaat.

Als er toch problemen opduiken tijdens zo’n controle, dan bekijken onze experts samen met jou de situatie en nemen ze contact op met het FAVV om te bemiddelen.

Onze twee experts zitten aan de bron en behoeden jou voor allerhande ‘cowboy- en indianenverhalen’ die enkel maar nodeloze kosten en tijdverspilling opleveren. Bovendien nemen zij hun praktijkervaring vanuit de winkels mee naar de besprekingen in de werkgroepen van het FAVV en realiseren op die manier regelmatig versoepelingen voor kmo’s.

Praktisch

WANNEER
Maandag 27 maart vanaf 16u00 

WAAR
Lourdon: kaas en delicatessen, Bredabaan 291 in Brasschaat
B-Nut, Bredabaan 234 in Brasschaat

AGENDA
16u00: ontvangst en bezoek bij Lourdon: kaas en delicatessen

17u00: verplaatsing te voet naar restaurant B-Nut 

17u15: toelichting en onderlinge ervaringsuitwisseling o.l.v. voedseladviseurs Veronique Bert en Ann Wayenberg over HACCP & Voedselveiligheid voor speciaalzaken

18u30: diner en napraten in restaurant B-Nut

PRAKTISCH
Deze bijeenkomst is GRATIS voor Buurtsuper.be-leden. Niet-leden kunnen eenmalig deelnemen en rekenen we de maaltijd en drankjes aan tegen € 50 pp. (exl. btw). 

Gerelateerde artikels

Inspiratietrip Lissabon

Foodwalhalla voor retailers

Inspiratietrip Lissabon

2 min.
Denk vroeger aan later

UNIZO & Integraal vzw

Denk vroeger aan later

3 min.
Organiseer jouw eigen zwerfvuilactie

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy