2-daagse Inspiratietour Oost-Vlaanderen

3 min.

Events
Speciaalzaak

Tijdens deze culinaire en inspirerende tour op 19 en 20 mei doorheen Oost-Vlaanderen bezoeken we boeiende lokale producenten, bijzondere speciaalzaken en een buurtsuper die uitpakt met een straf lokaal aanbod. Schrijf je vandaag nog in en geniet van de proeverijen, netwerkkansen, productinzichten en laat je volop inspireren! 

Speciaalzaken en buurtsupers maken steeds meer het verschil met een uniek en kwalitatief aanbod van lokale producten. Tijdens deze inspiratietour doorheen Oost-Vlaanderen bezoeken we vijf boeiende lokale producenten, twee speciaalzaken én een buurtsuper die uitpakt met een bijzonder lokaal aanbod. 

Programma

DAG 1:

Ontbijt en bezoek aan de hoeve en Hoevewinkel't Alkenveld hoevetalkeveld.be

Bezoek aan Stokerij Van Damme, de laatste landbouw-jeneverstokerij in de Benelux die het graan voor haar geestrijke drank zelf teelt stokerijvandamme.be

Lunch en rondleiding bij Breydel, gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen afkomstig uit hun eigen exclusieve en lokale varkenskweek www.breydel.be

Bezoek en hapje bij Camp's. Camp’s legt groenten in, maalt mosterds en maakt pickles. Al meer dan honderd jaar www.vancamps.be

Bezoek aan Temmerman, opgericht in 1904 in Gent en uitgegroeid tot de grootmoeder van alle snoepwinkels. Dit bijzonder winkeltje wordt beheerd door de vijfde generatie www.temmermanconfiserie.com
TIP: Ontdek binnenkort het alles over het bijzondere verhaal Temmerman in ons SuperMAG! 

DAG 2: 

Rondleiding achter de schermen bij AD Delhaize Lede www.delhaizelede.be

Bij Domein Leeflank bezoeken we de wijngaard, vinificatieruimte en brouwerij waarin geschiedenis, huidige en toekomstige werking van het domein aan bod komen www.domeinleeflank.com

Bezoek en lunch bij De Zuivelarij, een kaasmakerij in Berlare die zich specialiseert in creatieve, niet-courante, Mediterrane zuivelproducten, vaak met culinaire toepassingen dezuivelarij.be

Overnachting: Monasterium PoortAckere hotel

We overnachten in het Monasterium PoortAckere hotel in Gent monasterium.be

Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster en ademt nog steeds die serene en authentieke sfeer uit. De kamers combineren modern comfort met historische elementen. Hoge plafonds, authentieke details en een rustige inrichting zorgen voor een aangename overnachting.

Het hotel ligt bovendien ligt in het hart van Gent, op wandelafstand van topbezienswaardigheden. Perfect om ’s avonds nog even de stad te verkennen. 

Waarom meegaan?

Netwerkkansen: ontmoet gepassioneerde lokale producenten en andere speciaalzaken en buurtsupers, wat kan leiden tot nieuwe ideeën of samenwerkingen en producten in je aanbod.

Productinzichten: ontdek rechtstreeks bij de makers hoe hun producten tot stand komen en krijg waardevolle achtergrondverhalen die je kunt delen met je klanten.

Authentieke beleving: klanten hechten steeds meer belang aan herkomst en vakmanschap. Door deze tour te volgen, kan je nog sterker inspelen op deze trend.

Proeverijen: krijg de kans om producten te proeven en te selecteren die perfect in je assortiment passen.

Inspiratie voor winkelbeleving: leer hoe andere ondernemers hun productverhalen vertellen en pas die inzichten toe in de eigen winkel om klanten nog beter te informeren en te inspireren.

Praktisch

Wanneer: maandag 19 en dinsdag 20 mei 2025

Waar: Oost-Vlaanderen, vertrek op carpool Erpe-Mere waar wagen kan achtergelaten worden, de rest van de tour verplaatsen we ons met een luxe autocar 

Kostprijs: Buurtsuper.be-leden € 555 (excl. btw) per persoon, niet-leden voor € 600 (excl btw) per persoon, inclusief: 

  • 8 bedrijfsbezoeken waarvan 7 met proeverij
  • 2x ontbijt
  • 2x lunch + drinks
  • 1x diner
  • 1x overnachting in Hotel Monasterium 
  • Transport in luxe autocar (met water en snacks aan boord)

Inschrijven via onderstaand formulier of via sarah.heeman@unizo.be

Nog vragen? Neem dan contact op met Sarah via sarah.heeman@unizo.be

Aurélie Camps
Sarah Heeman

Gerelateerde artikels

120 jaar ambachtelijk snoep van de bovenste plank
Het warme verhaal van Bakkerij Koelen
Welke formule scoort beste op brutomarge, winst en andere financiële ratio’s?

Actueel

120 jaar ambachtelijk snoep van de bovenste plank
1/5 jongeren werkt deeltijds
Gentse Jumbo verloot een minuut gratis winkelen
cover-supermag-april25-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy