Nieuws

Resultaten van aangekondigde controle-actie IEPER

Nieuws Wetgeving

Van maandag 13 maart tot en met zaterdag 18 maart werd in Ieper een aangekondigde controleactie van het FAVV gehouden. Twintig inspecteurs en controleurs van de Provinciale Controle Eenheid (PCE) West-Vlaanderen hebben 385 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.
Lees meer ››

Verpakkingsheffing op de fruitpers in uw winkel

Nieuws Wetgeving

Steeds meer buurtsupermarkten en speciaalzaken hebben een fruitpers in de winkel, waar klanten vers geperst sinaasappelsap kunnen aftappen. Deze installatie wordt door de wetgever beschouwd wordt als een accijnsinrichting voor alcoholvrije dranken en daar moet een verpakkingsheffing op worden betaald. De sancties bij niet naleving kunnen hoog oplopen.
Lees meer ››

De wet is de wet!

Nieuws Wetgeving

Een winkelier heeft een PV gekregen van de federale tabakscontroleurs omdat hij bij het oud papier een doos van een sigarettenfabrikant heeft gebruikt. Dit staat vandaag in Het Laatste Nieuws.
Lees meer ››

Wat moet u het advies ‘koel bewaren’?

Nieuws Wetgeving

Op het etiket van nogal wat (fris)dranken en levensmiddelen staat een deze beide voorschriften vermeld: ‘bij voorkeur koel bewaren’ of ‘koel bewaren’. Denk aan cola in een pet-fles of smeerkaas, per 8 porties verpakt in een kartonnen, rond doosje. Wat moet u daarmee? Koelkast of niet?
Lees meer ››