Andere voordelen

Belangenbehartiging

Buurtsuper.be is de UNIZO organisatie van de zelfstandige superettes en supermarkten. Onze missie is de belangenverdediging van onze leden. En hoe meer leden we hebben, hoe slagkrachtiger we zijn en hoe beter we uw belangen kunnen verdedigen.
Indien u nu lid wordt van Buurtsuper.be, dan ontvangt u meteen al alle ledenvoordelen tot eind 2017. Buurtsuper.be leden genieten bovendien ook alle UNIZO-ledenvoordelen. Maar voor u beslist om lid te worden, stelt u zich natuurlijk de vraag: wat gebeurt er precies met mijn lidgeld?
Een bundeling van onze realisaties in 2018 vindt u hier

Uw persoonlijke coach

Hij/zij maakt met u een afspraak, lijst al uw problemen en vragen op en zorgt voor de nodige opvolging via onze franchise, sociale, fiscale, milieu … adviseurs Hij/zij stelt subsidies en ledenkortingen aan u voor rond personeelsopleidingen, investeringen (bv. energiebesparing)

Uw voedseladviseur

 • Voor de opleiding autocontrole met als doelstelling de succesvolle validatie van uw autocontrolesysteem.
 • Zo bekomt u elk jaar een bonus op de te betalen FAVV heffing die maar één vierde bedraagt van de normale bijdrage.
 • Voor de wettelijk verplichte jaarlijkse interne audit
 • Voor de toepassing van nieuwe wetten rond voedselveiligheid, etikettering,...
 • Bij problemen met de FAVV controles
 • Voor de actualisatie van uw HACCP-Gids
 • Niet-leden betalen voor deze complete HACCP-begeleiding €750!

Seminaries

U ontmoet collega’s van alle winkelformules en wisselt ervaringen uit. In uw provincie kunt u seminaries bijwonen rond interessante topics over lokale marketing, autocontrole & voedselveiligheid, personeelsproblematiek ... (betalend voor niet leden).

Inspiratietours

Wij organiseren ook in de volgende maanden weer inspiratietours bij buitenlandse supermarkten aan extra voordelige ledentarieven.

Voordelen via onze corporate partners

RENEWI: 100 EUR cashback voor contract afvalbeheer
Zowel bestaande als nieuwe leden van Buurtsuper.be ontvangen vanaf 2017 een cashback ter waarde van €100. Het gaat om een exclusief ledenvoordeel voor Buurtsuper.be leden die nog geen klant zijn bij van Gansewinkel, ofwel reeds klant zijn en hun contract openbreken (om bvb. te genieten van een audit rond kostenefficiënt afvalbeheer), ofwel bij het einde van hun huidig, het contract verlengen.
Meer weten? Klik hier

ENBRO:efficiënt energiebeheer

ENBRO is een onafhankelijk energiemakelaar (elektriciteit + gas) die sinds oktober 2013 actief is op de Belgische markt en na 46 maanden activiteit +/- 40.000 klanten en + 5TWh jaarvolume heeft gerealiseerd. Door de bundeling van volumes en verbruiksprofielen binnen onze klantenportefeuille gaat ENBRO de negotiatie van de energiecontracten van de Buurtsuper.be leden optimaliseren. ENBRO werkt volgens het makelaarsmodel en rekent geen enkele fee aan. De kost van ENBRO wordt betaald door de energieleverancier en die kost zit vervat in de energiekost (naar analogie met de verzekeringssector). Sleutelwoorden in dit proces zijn transparantie en onafhankelijkheid. De negotiatie gebeurt in alle openheid en ENBRO is met geen enkele energieleverancier verbonden.
De grote meerwaarde voor Buurtsuper ligt uiteraard in de bundeling van het volume van ALLE leden. Gezien het om gelijkaardige verbruiksprofielen gaat kunnen we die perfect matchen met profielen in de ENBRO-portefeuille. Niet alleen de tariefnegotiatie, maar zeker ook de selectie van de juiste producten kan een grote meerwaarde brengen! ENBRO kan zelf ondersteunen om een “Buurtsuper-energiecommissie” op te richten die een overkoepelend contract kan monitoren.
Vraag vrijblijvend om info of een afspraak

FOODDESK: allergenen- en ingrediëntendatabank
Een voorverpakte bereiding correct etiketteren kan voortaan zonder eindeloos opzoekwerk, telefoontjes en ingewikkelde berekeningen, want nu is er de allergenen- en ingrediëntendatabank van FoodDESK, een bedrijf dat IT-producten en -diensten ontwikkelt op maat van de foodretail.
De meest omvattende formule voor voedingshandelaars is het FoodDESK PRO pakket. Dit kost 49 EUR per maand. Daarnaast betaalt u een éénmalige opstartkost van 950 EUR. Leden van Buurtsuper.be genieten 150 EUR korting op de opstartkosten en krijgen de eerste 6 maand gratis!

Het pakket FoodDESK PRO omvat:

 1. Volledige digitalisering van uw producten door, inclusief de (sub)categorieën, PLU-nummers en tarieven. Het enige wat u hoeft te doen zijn de recepturen ingeven (gemiddeld 2 min/receptuur)
 2. Een individueel controlepaneel met productenbeheer voor max. 600 recepturen
 3. Ongelimiteerd aantal producten
 4. Ingrediënten- en allergenenbeheer
 5. Productfiches maken van eigen bereidingen
 6. Import van nieuwe productfiches via FoodDESK
 7. Autocontrole productfiches van fabrikant
 8. Voedingswaarde-calculator voor eigen bereidingen
 9. Activatie infobalie (koppeling met FoodDESK via tablet of touchscreen)

Zelf reclame maken op HLN.be?

In 5 simpele stappen staat je advertentie tussen het streeknieuws, eerste campagne aan halve prijs voor Buurtsuper.be leden.
·         Breed bereik in eigen regio
·         Online adverteren tussen het streeknieuws
·         Je plaatst je advertentie in minder dan 10 minuten, waar en wanneer het jou uitkomt
·         Adverteren kan al vanaf €199

Dankzij de samenwerking van De Persgroep en Buurtsuper, krijg je je eerste campagne via Mediablend Self Service aan halve prijs!  Daarna kunnen Buurtsuper leden permanent genieten van 10% korting. Registreer je gratis en bekijk de verschillende mogelijkheden : www.mediablend.be
Jouw kortingscode kan je aanvragen bij Chiel Sterckx

Voordelen van het UNIZO-lidmaatschap

Met al uw ondernemersvragen en -problemen, bel of mail 24u / 7 dagen de UNIZO Ondernemerslijn: