"Winkelen met sociale bubbel moet kunnen!"

1 min.

Coronacrisis
Belangenbehartiging

Buurtsuper.be en Unizo klagen de corona maatregel rond het verplicht solo winkelen aan. "Soms hebben we de indruk dat dit soort van regeltjes moeten maskeren dat de regering andere en nochtans belangrijkere ingrepen niet op orde heeft", aldus Luc Ardies van Buurtsuper.be. "De contact tracing in combinatie met voldoende testcapaciteit is nu prioritair."

Buurtsuper.be maakt zich immers zorgen dat op het moment dat de contact tracing op punt zal staan, er onvoldoende testcapaciteit zal zijn. "Onze zaakvoerders moeten ten allen tijde in staat zíjn om bij een besmetting onmiddellijk alle personeelsleden te kunnen laten testen", aldus Ardies. 
 
Ook modeondernemers doen er sinds de heropening in mei álles aan om de corona-maatregelen nauwgezet op te volgen en de veiligheid van hun klanten te garanderen. Met resultaat. Want de heropflakkering is op geen enkele manier het gevolg van het heropenen van de winkels. Mode Unie en UNIZO dringen er daarom op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen.
 
Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de modesector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil…", aldus de organisaties. 

Gerelateerde artikels

Nieuwe franchisewet beschermt zelfstandige supermarkten tegen onevenwichtige contracten
Studenten en werkgevers eisen verankering 600 uur studentenarbeid
Ontwerp KB voor verbod op alcoholreclame kan alle kanten uit

Actueel

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Betalingen met gsm goedkoper voor handelaars dan de kaart
Nooit meer een harde of overrijpe avocado
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy