Tomatenaanvoer piekt, voordelige prijzen


De productie van courgette is opnieuw ruim. Prijzen zijn voordelig. Een ruime aanvoer van alle kleuren paprika werd aan voordeligere prijzen verkocht. Geel is het goedkoopst en oranje de stevigste in prijs. Ook de zoete puntpaprika is erg voordelig! Ook kropsla blijft laag geprijsd. Slasoorten zoals lollo's en eikenblad, multicolor zijn eveneens goedkoop! Er is een stabiele aanvoer van veldsla, die erg goedkoop is geworden! De aanvoer van jonge prei stijgt nu elke week. Prijzen staan onder druk. Het seizoen van de vollegrond groene selder loopt volop. Prijzen zijn voordelig. Jonge witte en rodekool worden voldoende aangeboden aan voordelige prijzen. Savooi werd iets sterker betaald.

Duurder

De productie van bloemkool is gehalveerd. Prijzen zijn op enkele dagen tijd erg gestegen. Broccoli is eveneens verdubbeld in prijs. De aanvoer van andijvie is beperkter. Prijzen bleven sterk. Boterbonen werden duurder. Snijbonen zijn stabiel, sterk geprijsd. Een normale aanvoer van venkel werd aan verdubbelde prijzen verkocht. De prijzen voor aubergines verliepen sterk. De productie is groot. Er is een zeer wisselende aanvoer van witloof, met sterk schommelende prijzen. De jonge Chinese kool is duur. Het aanbod is beperkt. De productie van de nieuwe oogst knolselder met groen loof is gestart. Prijzen zijn sterk.

Fruit

De nieuwe oogst fruit met pit is van start gegaan. Dankzij een langdurige zonnige periode in het voorjaar zijn we er iets vroeger bij dit jaar. Voor appels doe je vandaag goed met een zoetzure Delbare Estival. Voor peren heb je de Triomphe de Vienne: een groene peer met een stevige structuur.

Gerelateerde artikels

“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca

Actueel

“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy