Super Team: Alvo Superpost Boom

Nieuws

Tijdens onze imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ werden vorig najaar zes Super Teams verkozen, één per enseigne. De winnaars worden tijdens het Buurtsuperfeest in de bloemetjes gezet. Een van de winnaars is Alvo Superpost Boom. Lees hier hoe zij een Super Team werden.

Deze Alvo valt vooral in de smaak bij haar klanten omdat je er ook op zondag terechtkunt. Kinderen komen hier ook graag winkelen. Het Super Team van Alvo Superpost Boom bestaat uit een twintigtal medewerkers en nog een achttal medewerkers aan de slagerijafdeling. “Waarom wij een Super Team hebben? Daar kunnen de klanten beter op antwoorden”, lacht zaakvoerder Christophe De Laet.

Waarom zijn jullie medewerkers zo populair bij de klanten?
“Onze supermarkt in Boom is gegroeid vanuit een kruidenierswinkel in het centrum van Boom. Dat maakt dat we een trouw publiek hebben van mensen die al jaren klant zijn. Maar anderzijds bereiken we – dankzij de aanwezigheid van een grote scholengemeenschap hier vlakbij – ook een jong publiek. Veel klanten bezoeken de supermarkt trouwens dagelijks. Niet enkel om boodschappen te doen maar ook om een praatje te maken met de medewerkers, die ze vaak persoonlijk kennen.”

Hoe werken jullie aan winkelbeleving?
“Dankzij onze samenwerking met Alvo zijn we vrij om de winkelinrichting anders en naar onze smaak en die van onze klanten in te vullen. We proberen dan ook echt plaatselijke accenten te leggen. Bovendien is het persoonlijke contact toch wel erg belangrijk. En tijdens de weekends wordt er aan de slagerijafdeling al eens een degustatie georganiseerd.”

Hoe verliep de verkiezing? Hebben jullie een speciale actie georganiseerd?
“We hebben de actie gepromoot via onze Facebookpagina (www.facebook.com/AlvoSuperpost) en opgeroepen om op ons te stemmen. In de winkel zelf hebben we affiches opgehangen en onderaan de kassatickets werd de wedstrijd ook vermeld.”


De zes buurtsupermarkten, één per enseigne, die zich voortaan ‘Super Team 2018’ mogen noemen, zijn:

Albert Heijn Wemmel klik hier 
Alvo Superpost Boom
Carrefour Maket Moorsel klik hier 
Delhaize Proxy Rive Gauche Charleroi klik hier 
Spar Lambrechts Super-Versmarkt M&V Rekem klik hier
Spar Aalter klik hier 

Nog niet ingeschreven voor het Buurtsuperfeest op woensdag 26 juni in Salons Waerboom? Doe het dan nu! Klik hier voor meer info en om je meteen in te schrijven. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1705)

Verpakkingsvrije supermarkt moet makkelijk blijven

Nieuws

Buurtsuper.be bezocht onlangs met een 20-tal supermarktzaakvoerders verschillende Nederlandse supermarkten, waaronder Ekoplaza. Volgens EkoPlaza en startup PuurBezorgd heeft de verpakkingsvrije supermarkt enkel maar kans op slagen indien ze zich meer op gemak richt.
Lees meer ››

Slotevent ‘We live in a material world’

Nieuws

Wat hebben duurzaamheid, materiaalkeuzes en beleving gemeen als het over winkels gaat? Ontdek de resultaten van een tweejarige studie (TETRA-project) op deze studieavond. We lichten toe hoe je belevingsgericht materialen kan selecteren, hoe je materialen kan kiezen met aandacht voor het milieu, en welke tools we ontwikkeld hebben die dit keuzeproces ondersteunen.
Lees meer ››