Statiegeld komt er niet


Zwerfvuil
Belangenbehartiging
Statiegeld

Buurtsuper.be ijvert reeds sinds 2015 om alle betrokken partijen te overtuigen dat statiegeld vooral een belangrijke kost betekent voor onze zelfstandige supermarkten en geenszins een oplossing is voor de zwerfvuilproblematiek. Buurtsuper.be richtte meer dan 20 jaar geleden Fost Plus op. Nog steeds financiëren onze leden dagelijks de ophaling, verwerking en recyclage van verpakkingsafval mee via het inmiddels bekende Groene Punt.

Samen bouwen aan een superbuurt
Maar ook de komende jaren zullen Buurtsuper.be en haar leden zich uitermate moeten inspannen om statiegeld en gelijkaardige initiatieven, die onze rendabiliteit ernstig bedreigen, af te houden. Zoals op onze bestuursvergadering besproken, zullen we daarom naar aanleiding van onze imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ (Weekend van de Klant)zes pilootprojecten lanceren.
Hierbij organiseren buurtsupermarkten (één van elke deelnemende enseigne) samen met de lokale verenigingen, www.mooimakers.be, Coca-Cola en Renewi een actie om het zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Bedoeling is om dergelijke acties in de komende maanden uit te rollen over de hele sector.

Gezamelijke initiatieven
Dit toont ook nog maar eens het belang aan van imagocampagnes zoals ‘Samen bouwen aan een superbuurt’. De impact van zo’n acties strekt veel verder dan het afgeven van een attentie aan de consumenten in het ‘Weekend van de klant’. Daarom is het van essentieel belang dat we voor onze vereniging en haar belangenverdediging gezamenlijke initiatieven organiseren en ondersteunen. Buurtsuper.be bedankt dan ook alle deelnemende zelfstandige supermarkten, de commerciële groepen en onze ‘corporate partners’ die ervoor zorgen dat onze unieke actie ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ opnieuw een succes zal worden in september.

Gerelateerde artikels

Nieuwe franchisewet beschermt zelfstandige supermarkten tegen onevenwichtige contracten
Studenten en werkgevers eisen verankering 600 uur studentenarbeid
Organiseer je eigen zwerfvuilactie

Actueel

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy