Lambrechts zet nieuwe winkels als combiconcept in de markt

Nieuws

Een winkel uitbaten gebeurt niet meer zoals vroeger. De gedachte ‘we liggen achter de hoek, kom tot bij ons”, is niet langer voldoende en (gelukkig) voorbijgestreefd. Er is werk aan de winkel om zich te differentiëren en om ervoor te zorgen dat de fysieke winkel relevant blijft. Zo stelt Manu Suffeleers, commercieel directeur bij Lambrechts.

Online shoppen loert ook voor voeding om de hoek. Eén van de mogelijkheden om een fijne winkelbeleving waar te maken, is de introductie van een horeca-element in een winkelpunt. Lambrechts stelt hierbij hun nieuwe concept Good Food voor, in Ieper centrum geïntroduceerd met een bistro, langs de Rijksweg in Lanaken met een foodbar.

“De zoektocht naar nieuwe belevingsconcepten leidde uiteindelijk tot de conceptontwikkeling van Spar Good Food, een winkelpunt waarin food blurring zijn plaats vond. Met horeca als extra belevingselement in de winkel – of het kan ook omgekeerd – kan in een gemeente mogelijk een leemte worden ingevuld.”

Het volledige interview met Manu Suffeleers lees je in het oktobernummer van het magazine Buurtsuper.be.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (813)

Invoering statiegeld als oplossing voor zwerfvuil?

Nieuws

Dinsdag 12 december vond er in het Vlaams Parlement een hoorzitting plaats over de problematiek van zwerfvuil. De focus lag op de verdeling van plastic zakjes in de winkels en de mogelijke invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen. Onder meer Buurtsuper.be en Unizo hielden een pleidooi voor een integrale aanpak van verpakkingsafval en zwerfvuil in plaats van een verbod op plastic zakjes en de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen.
Lees meer ››