Krapte op de arbeidsmarkt


Nochtans tonen de werkgevers zich niet te kieskeurig, meent UNIZO: liefst 80% is bereid om werkzoekenden met een atypisch en minder evident profiel een kans te geven.

De krapte op de arbeidsmarkt zet trouwens niet alleen druk op de werkgevers, maar ook op hun personeel. Zo'n 60% van de werkgevers klopt dan maar zelf extra uren om het werk gedaan te krijgen, terwijl de werknemers in de helft van de gevallen een tandje bij moeten steken.

“Je kan dat even volhouden, maar na een tijdje wreekt zich dat en dreigen we af te stevenen op een epidemie van burn-outs, bij de kmo-werkgevers én hun medewerkers", waarschuwt UNIZO.

Buurtsuper.be stelde eerder al vast dat bij haar leden-supermarkten de helft van de vacatures direct worden ingevuld, voor de andere helft is dat binnen de zes weken. Onderzoek wijst ook uit dat de eisen die buurtsupermarkten stellen aan sollicitanten zeer realistisch zijn. Ze kijken eerder naar de motivatie dan diploma’s of ervaring. Maar buurtsupers worden ook wel geconfronteerd met personeelstekort om willen van korte of langdurige ziekte …

Vandaar dat PMO, het opleidingscenter van Buurtsuper.be, tegenwoordig voluit inzet op initiatieven zoals ‘Omgaan met stress’, ‘Boost your energy’ en ‘Plezier op het werk werkt’. Met de recente ‘Werkbaarheidscheque’ (60% subsidie) en de bijkomende subsidies van het Sociaal Fonds is deze specifieke ondersteuning bijna gratis!

Voor meer info, contacteer wendy.labie@pmocvba.be of klik hier

 

Gerelateerde artikels

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt

Actueel

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy