Buurtsuper.be bepleit versoepeling etiketteringsregels


Vandaag genieten onze leden al van een versoepeling met betrekking tot de etikettering op eigen ter plaatse bereide en voorverpakte producten. Dit betekent dat ze geen ingrediëntenlijst en geen voedingswaarde op het etiket moeten vermelden. Indien echter aangekochte producten in de winkel verder geportioneerd en verpakt worden, dan moeten alle gegevens wél op het etiket staan. Zo moeten bijvoorbeeld kazen die in bulk zijn aangekocht en in de winkel worden versneden of salades die in grote potten worden geleverd en in de winkel in kleinere consumentenporties worden verpakt, alsnog voorzien worden van ingrediënten, voedingswaarde etc.

Het verkrijgen van de gegevens zou in principe geen probleem mogen zijn (want deze worden normaal gezien door de leverancier bezorgd), maar het is soms niet evident om alle informatie op het etiket te krijgen.

We denken dan aan de administratieve rompslomp en de extra loonkost die hiermee gepaard gaan. Bovendien zijn ook de etiketten vaak te klein, aangezien het om kleine verpakkingen gaat, zijn de printers niet compatibel (ze kunnen bijvoorbeeld geen onder-etiket drukken) etc. 

Onze experts voedselveiligheid zullen daarom binnen het Raadgevend Comité van het FAVV bepleiten om de versoepeling, die nu reeds geldt naar de eigen bereidingen, door te trekken naar deze categorie van producten, ook voor wat betreft de producten die verdeeld worden naar andere winkelpunten binnen dezelfde onderneming.

Gerelateerde artikels

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.

Actueel

Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
VDAB Jobbeurs Verkoop & Horeca
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy