'Afrekenen met winkeldieven' operationeel begin 2018?


Dankzij deze aanpak kon in Nederland afgelopen jaar 2,5 miljoen euro worden gerecupereerd van de gestolen goederen en werden 25.000 meldingen van winkeldiefstal geregistreerd. 

De stichting ‘Afrekenen met winkeldieven’ incasseert een schadevergoeding van €181 namens de ondernemer bij de dieven. Parlementslid Leen Dierick stelde aan Minister van Justitie Geens hierover een parlementaire vraag en Minister nodigde Buurtsuper.be uit om gezamenlijk gelijkaardige oplossingen te onderzoeken voor België. Ook Minister van KMO Borsus toonde zich een medestander en op die manier werd afgelopen zomer van 2017 een principieel akkoord bekomen in de zogenaamde ‘Superministerraad van de veiligheid’.

Oprichting vzw
Vorige week vond een bijeenkomst plaats bij Minister Ducarme, die Minister Borsus intussen opvolgde, met het oog op  de verdere opvolging van dat akkoord. In aanwezigheid van alle belangenverenigingen actief in de detailhandel werd afgesproken dat deze een vzw zullen oprichten en dat hierbij Justitie en Politie een waarnemende rol zullen opnemen. De vzw zal opdracht geven aan een externe firma die de incasso en andere modaliteiten rond het project uitvoert zodat de administratieve rompslomp voor de winkeliers tot een minimum beperkt blijft. Er zijn reeds een aantal firma’s die hiervoor hun kandidatuur hebben ingediend. Target is om tegen begin 2018 met het project te kunnen starten.
 

Gerelateerde artikels

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld

Actueel

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy