Nieuws

Verpakkingsvrije supermarkt moet makkelijk blijven

Nieuws

Buurtsuper.be bezocht onlangs met een 20-tal supermarktzaakvoerders verschillende Nederlandse supermarkten, waaronder Ekoplaza. Volgens EkoPlaza en startup PuurBezorgd heeft de verpakkingsvrije supermarkt enkel maar kans op slagen indien ze zich meer op gemak richt.
Lees meer ››

Slotevent ‘We live in a material world’

Nieuws

Wat hebben duurzaamheid, materiaalkeuzes en beleving gemeen als het over winkels gaat? Ontdek de resultaten van een tweejarige studie (TETRA-project) op deze studieavond. We lichten toe hoe je belevingsgericht materialen kan selecteren, hoe je materialen kan kiezen met aandacht voor het milieu, en welke tools we ontwikkeld hebben die dit keuzeproces ondersteunen.
Lees meer ››

‘Snack & Chill’ helpt leerlingen meer groenten en fruit eten

Nieuws

Secundaire scholen die gezonde tussendoortjes willen aanbieden aan hun leerlingen kunnen zich inschrijven voor ‘Snack & Chill’. Dit project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en partners brengt fruit, groenten en water met een smaakje op school voor een lage prijs. 19 scholen testten het project uit. ALDI, Colruyt en Delhaize bieden scholen korting aan om het voor leerlingen extra aantrekkelijk te maken.
Lees meer ››

Zwerfvuilacties van start in Ninove

Nieuws

Dit najaar zullen weer heel wat buurtsupers een opruimactie organiseren in hun buurt. De eerste zwerfvuilactie werd dit weekend getrokken door Spar Denderwindeke in Ninove, met hulp van vzw De Okkernoot. Bekijk hier de foto's!
Lees meer ››

Delhaize trekt kaart van duurzame mobiliteit

Nieuws

Delhaize heeft meer dan 2300 bedrijfsfietsen waarmee haar medewerkers op een meer duurzame manier van en naar het werk kunnen rijden. Met dit initiatief, dat deel uitmaakt van een geïntegreerd mobiliteitsplan, wil Delhaize voluit gaan voor duurzame mobiliteit.
Lees meer ››

Belgische loonhandicap wordt kleiner

Nieuws

Volgens Eurostat zijn de loonkosten in België in het tweede kwartaal minder snel gestegen dan het Europese gemiddelde. In België stegen ze met 2% per jaar terwijl het gemiddelde in de eurozone 2,7% bedraagt en in de hele Europese Unie met 3,1%. Volgens VBO zakt onze loonkostenhandicap met de buurlanden naar ca. 11%.
Lees meer ››

Plastic kassazakjes: engagementen sector gaan verder dan wet

Nieuws

Sinds juni van dit jaar is het Vlaams verbod op het gratis verdelen van plastic kassazakjes officieel van kracht. Strikt wettelijk gezien mogen winkels hun voorraden nog uitdelen tot het einde van dit jaar. UNIZO, Buurtsuper.be en Comeos roepen hun leden nu echter al op om geen plastic zakjes meer te verdelen aan de kassa.
Lees meer ››

Medewerkers in buurtsupers maken het verschil

Nieuws

Al 55 jaar staat Christiane Goossens (76) - ‘madame Goossens’ voor collega’s en klanten - in Aalst achter de supermarktkassa. Het is voor medewerkers zoals Christiane, dat Buurtsuper.be dit jaar het personeel centraal zet tijdens haar imagocampagne.
Lees meer ››

Extralegale voordelen zoals loonbonus onderbenut

Nieuws

In De Tijd vertelt sociaal secretariaat Partena, op basis van een rondvraag bij 169 bedrijven, dat de extra legale voordelen te weinig worden gebruikt. Het gaat over extra’s die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen boven op het loon. De meest bekende zijn maaltijd- en ecocheques en groeps- en hospitalisatieverzekeringen.
Lees meer ››

FAVV controles in regio Leuven

Nieuws

Het FAVV zal in de stad Leuven een controleactie uitvoeren waarbij zaken uit de distributiesector, actief in de voedselketen, gecontroleerd zullen worden. De controleactie vindt plaats van maandag 21 tot en met zondag 27 oktober 2019 en focust zich voornamelijk op de deelgemeenten.
Lees meer ››

Stageplaatsen gezocht!

Nieuws

Het is niet altijd even makkelijk om geschikt winkelpersoneel te vinden. Spontane sollicitaties, een advertentie, een A4 aan jouw kassa … Ongetwijfeld heb jij het allemaal al geprobeerd. Maar heb jij al eens aan een stagiair(e) gedacht die kan doorgroeien tot vaste medewerker in jouw winkel?
Lees meer ››