Nieuws

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››

We kopen alles online, behalve ons eten

Nieuws

10,67 miljoen euro hebben we vorig jaar uitgegeven op het internet. Een recordbedrag, vooral gespendeerd aan nieuwe kleren, media en speelgoed. Voor onze boodschappen geven we opvallend weinig online uit. Daar houdt de Belg vast aan de lokale supermarkt en de bakker.
Lees meer ››

Geen btw op schenking van non-food

De Kamer heeft deze week een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor er geen btw meer verschuldigd is op het schenken van onverkochte stocks van non-food producten aan liefdadigheidsinstellingen.
Lees meer ››

Een stukje varken voor alle vorken

Nieuws

Op varkensvlees van bij ons mogen we trots zijn. Van snuit tot staart, van klassiek tot verfijnd, op de BBQ of als tapas: er is voor elk wat wils! Bij Spar Denderleeuw weten ze dit ook. De klanten werden er op 9 maart getrakteerd op een lekker stukje varkensvlees.
Lees meer ››

'Digitaks' definitief begraven

Nieuws

Er komt geen Europese belasting die ervoor moet zorgen dat internetgiganten als Google en Facebook een rechtmatige bijdrage aan de schatkist leveren. Het plan voor zo'n 'digitaks' is deze week tijdens de maandelijkse vergadering van de Europese ministers van Financiën in Brussel definitief begraven.
Lees meer ››

Buurtsuper.be bezoekt Europees Economisch Sociaal Comité

Nieuws

Afgelopen dinsdag, 12 maart 2019, was Buurtsuper.be op bezoek bij het Europees Economisch Sociaal Comité. Dit is het officieel adviesorgaan dat de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad moeten raadplegen alvorens ze bedrijfseconomische en sociale beleidsmaatregelen te kunnen nemen.
Lees meer ››

Zo bezorgen de drones van Aha in de achtertuin

Nieuws

Aha heeft voor het eerst pakketjes via een drone in de achtertuin van klanten laten landen. Wie van deze optie van het IJslands platform gebruik wil maken, moet over een ‘goedgekeurde tuin’ beschikken, vertelt oprichter en ceo Maron Kristófersson in het maartnummer van RetailTrends.
Lees meer ››

25% minder zout in Carrefour-brood

Nieuws Productnieuws

Via 'Act For Food' wil Carrefour zijn klanten en medewerkers overtuigen om een gezondere levensstijl te hanteren. Eén van de concrete acties binnen dit programma is de vermindering van zout in de Carrefour producten. Omdat brood dé voornaamste bron van zout in onze voeding is, wordt het zoutgehalte met 25% verminderd.
Lees meer ››

Verplicht elektronische betalingen aanvaarden?

Nieuws

"Een wettelijke verplichting voor handelaars om elektronische betalingen te aanvaarden, is voor ons bespreekbaar, mits grondig overleg met alle stakeholders." Dat zei Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO in een reactie op het wetsvoorstel van kamerlid Leen Dierick (CD&V) daarover.
Lees meer ››

1+2 gratis-actie Albert Heijn mag niet

Nieuws

Albert Heijn pakte begin vorige maand uit met een ‘1+2 gratis’ actie. Omdat in België de verkoop met verlies wettelijk verboden is, vroeg Buurtsuper.be de Economische Inspectie om een onderzoek. Deze heeft nu geoordeeld dat de Nederlandse keten dat verbod effectief heeft geschonden.
Lees meer ››