Nieuws

Buurtsupermarkten lokken klanten bij discountwinkels weg

Nieuws

Goed nieuws en dikke pluim voor buurtsupermarkten. Uit onderzoek blijkt dat buurtsupermarkten meer klanten over de winkelvloer krijgen, en dat ten koste van de grootwarenhuizen en discountwinkels. De grote troeven zijn de kwaliteit en het persoonlijke contact", licht Buurtsuper.be-directeur Luc Ardies toe in Het Laatste Nieuws.
Lees meer ››

'Afrekenen met winkeldieven' operationeel begin 2018?

Nieuws

In 2016 is Buurtsuper.be het project ‘Afrekenen met winkeldieven’ in Nederland gaan bestuderen. Het project houdt in dat winkeliers zelf met de winkeldieven een onderlinge regeling kunnen treffen waarbij – onder wettelijke voorwaarden – op directe wijze een schadevergoeding kan worden geïnd.
Lees meer ››

Recall van eieren na vaststelling van aanwezigheid van PCB's

Nieuws

Het FAVV kondigt een recall van eieren met de code 0BE3133 af na vaststelling van PCB’s bij een leghennenbedrijf. Er is geen verdere berichtgeving wat er moet gebeuren met eieren die eventueel teruggebracht worden naar hun verkooppunt. De eieren afzonderen en merken als non-conform tot verdere berichtgeving van de leverancier (of enseigne).
Lees meer ››

Q&A over etikettering van voorverpakte levensmiddelen

Nieuws

Vragen over etikettering van voorverpakte levensmiddelen? Ze zijn gebundeld in een handig Q&A-nota. Dit document is bestemd voor de leden die voeding voorverpakken, al dan niet zelf bereid, en te koop aanbieden of die voorverpakte voedingsmiddelen aankopen en te koop aanbieden.
Lees meer ››

Lambrechts zet nieuwe winkels als combiconcept in de markt

Nieuws

Een winkel uitbaten gebeurt niet meer zoals vroeger. De gedachte ‘we liggen achter de hoek, kom tot bij ons”, is niet langer voldoende en (gelukkig) voorbijgestreefd. Er is werk aan de winkel om zich te differentiëren en om ervoor te zorgen dat de fysieke winkel relevant blijft. Zo stelt Manu Suffeleers, commercieel directeur bij Lambrechts.
Lees meer ››

Fairtrade roept op tot vreedzaam protest op winkelvloer

Nieuws

Tijdens de Week van de Fair Trade, die loopt van vandaag 4 oktober tot zaterdag 14 oktober, roept Fairtrade Belgium iedereen op om bij hun boodschappen zo veel mogelijk te kiezen voor producten die het Fairtrade-label dragen, bij wijze van vurig pleidooi voor ‘een eerlijk inkomen voor iedereen’.
Lees meer ››

Gemeenten en buurtsupermarkten engageren zich samen

Nieuws

De imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ overtreft alle verwachtingen. Samen met de commerciële groepen Delhaize, Alvo, Retail Partners Colruyt, NV Lambrechts en Carrefour en de lokale gemeentebesturen ondertekenden vijf buurtsupermarkten de engagementsverklaring met beloften die zij zullen nakomen.
Lees meer ››